Hög kvalitet företagsavtalsrätt juridisk rådgivning strategier av Alexander Suliman, Stockholm
Kvalitet IT-verksamhet juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman, Stockholm: Den 11 maj publicerade EU-kommissionen sitt förslag till förordning för att bekämpa material för sexuella övergrepp mot barn (CSAM). Kommissionen lyckades klämma ihop en mängd kontroversiella frågor om digitala rättigheter i ett paket: blockering av webbplatser, obligatorisk övervakning av onlineinnehåll och, den mest nya, en åtgärd som öppnar dörren för att undergräva kryptering. Eftersom krypteringsteknik skyddar kommunikationssekretessen kommer en avgörande fråga i den kommande policydebatten att vara om denna senare åtgärd, eller dess genomförande, är förenlig med rätten till integritet och dataskydd enligt EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna (stadgan). I detta bidrag undersöker jag en aspekt av den frågan: är det möjligt att hävda att denna åtgärd inte respekterar kärnan i dessa rättigheter? På grundval av en preliminär analys drar jag slutsatsen att detta verkligen är försvarbart och föreslår ytterligare vägar för prospektering. Se ytterligare info at Alexander Suliman.
Ett tvärpolitiskt grupp av ledamöter av Europaparlamentet, med stor fransk representation, har vägt in för att stödja det franska förslaget på ENISA. Medlemsstaternas reaktioner har å andra sidan varit blandade. Sju av dem – Danmark, Estland, Grekland, Irland, Nederländerna, Polen och Sverige – lämnade in ett icke-dokument till Europeiska unionens råd där de ifrågasatte behovet av suveränitetskrav i de nya cybercertifieringsstandarderna och efterlyste ytterligare studier av deras potentiella interaktion med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), förordningar om icke-personuppgifter och EU:s internationella handelsförpliktelser. Dessutom har dessa regeringar eftersträvat en diskussion på politisk nivå om ämnet i rådet innan de nya standarderna är slutgiltiga. Flera branschorganisationer, inklusive tyska BDI och europeiska finansiella clearinghus, har hört av sig.
Under det senaste året har Europeiska unionens ambitiösa den digitala regleringsagendan har stadigt utvecklats. EU antog de långtgående lagarna om digitala marknader och digitala tjänster, och det slutför förhandlingar med USA om en reviderad ordning för dataöverföring, döpt till Transatlantic Data Privacy Framework (TADPF), som krävdes av Schrems II-domen av Europeiska unionens domstol (CJEU). Denna utveckling har haft en betydande inverkan på de transatlantiska ekonomiska förbindelserna, och till och med stimulerat lagstiftningsinitiativ om integritet och antitrust i USA. Man skulle kunna tro att en lösning av sådana kontroversiella ämnen skulle skapa förutsättningar för en lugnare, mer harmonisk fas i den transatlantiska teknikpolitiska relationen.
Topp arbetskraft och företag juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman: Bör jag medla i mina familjerättsliga frågor? Absolut. Du bör medla dina familjerättsliga frågor, oavsett om det är frågor om skilsmässa eller frågor efter domen. Medling är ett utmärkt sätt att nå en lösning utan att spendera massor av pengar och utan att gå till domstol ett gäng gånger och bråka vänster och höger om varje fråga. Nyligen hade jag ett ärende, och det såg ut som att det var på väg mot rättstvister, och parterna stod verkligen långt ifrån varandra i varje fråga. De hade ekonomiska frågor, som involverade fastighetsinnehav, affärsintressen, aktieoptioner, pensionskonton, och parterna kunde inte se öga mot öga i någon av dessa frågor. Tidigt i processen diskuterade min motståndare och jag att gå till medling, och vi valde en bra medlare, och våra kunder gick med på att gå till medling, och bokstavligen, inom tre sessioner av medling, löste vi fallet. Vi löste hela ärendet, vilket skulle ha tagit över ett år och kan ha varit en tiofaldig kostnad för att processa. Parterna kunde komma på kreativa lösningar med vår hjälp, naturligtvis, och medlarens hjälp, som domstolen aldrig skulle ha implementerat i ett fall som detta. Hitta ännu mer info på Alexander Suliman.
Tänk på att vissa kommersiella avtal (som agentur-, exklusiva distributörs- eller mäklaravtal) är reglerade på EU-nivå och att vissa medlemsstaters lagstiftning innehåller skyddsregler för sådana distributörer. Eftersom EU och USA:s antitrustlagar skiljer sig bör du också överväga om ditt europeiska avtal är kompatibelt eftersom kriterierna för att bedöma ett brott mot konkurrenslagstiftningen kan skilja sig från USA:s syn på antitrustfrågor.
Comments on 'Hög kvalitet företagsavtalsrätt juridisk rådgivning strategier av Alexander Suliman, Stockholm' (0)
Comments Feed
Comments are closed.